מתכון מהיר למרק ירקות
ארוחה שהיא גם מפנקת, גם טעימה וגם בריאה ? קיימת חיה כזאת ? כן !
מרק ירקות עם אוסף ירקות שורש מזין ומפנק כדי לעבור את החורף בריאים, שבעים ומרוצים
אז מה נצטרך כדי להכים מרק ירקות ?
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
3 קישואים חתוכים לקוביות
דלעת חתוכה לקוביות
כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים
גבעולי סלרי קצוצים
כוסברה קצוצה
בעיקרון כל אחד מירקות השורש שתחשבו אליו יתאים לנו פה
איך נתבל ?
מלח ופלפל לפי הטעם
3-4 כפות שמן זית
ציר עוף שיכסה את כל הירקות (במידה ולא ניתן להשיג ציר עוף, ניתן לכסות במים ולהוסיף שתי כפות מרק עוף)
אופן הכנה
שוטפים, קולפים וחותכים לקוביות/קוצצים את כל הירקות
מחממים את השמן בסיר ומטגנים קלות את הבצל הלבן והגזר עד להזהבה של הגזר וכל הזמן הזה מערבים כדי שלא ידבקו
מוסיפים את שאר הירקות ומכסים מעל גובה הירקות בציר העוף ומביאים לרתיחה
מוסיפים את העלים, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה
לאחר כ25-30 דקות, בודקים את תפוחי האדמה, אם הם רכים (במידה ולא, נבשל עוד כמה דקות עד לריכוכם), נתבל, תערבב ונגיש
ניתן להגיש עם גריסים לשדרוג המנה
בתאבון !