מעורב ירושלמי

מתגעגעים לירושלים? לטעמים, לניחוחות, לאווירה של שוק "מחנה יהודה" המפורסם?

במיוחד בשביל זה הכנו לכם מתכון פשוט וקל לארוחה שווה ומפנקת והכל במינימום עבודה, טיגון, תיבלון ובתאבון

תהנו

המצרכים הדרושים למעורב ירושלמי

חצי קילו לבבות

חצי קילו פרגיות

כפית וחצי של פפריקה חריפה

6 בצלים בגודל בינוני

רבע כפית מלח

כפית אחת של כמון

חצי כוס מים פושרים

כף אחת של אבקת מרק

חצי כפית פלפל שחור

תבלינים למעורב ירושלמי

 

אופן הכנת מעורב ירושלמי מושלם

חותכים את הפרגיות לקוביות בערך בגודל הלבבות. במידה והלבבות גדולים מדי יש לחתוך גם אותם לגודל הרצוי

פורסים את הבצלים לטבעות דקות

שמים 5 כפות שמן על מחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד לצבע זהוב

לאחר הזהבת הבצלים מוסיפים את הפרגיות החתוכות ואת הלבבות, לאחר מכן מוסיפים את התבלינים בהדרגה ומערבבים

לאחר מספר דקות מוזגים את המים למחבת, מערבבים ומכסים למשך כ- 5 דקות.

וזהו! יש לכם 4 מנות של מעורב ירושלמי מפנק וטעים!