לחם שום? מצד אחד הוא תוספת מדהימה לארוחה ומצד שני, כשאוכלים אותו אי אפשר להפסיק או להתייחס לשאר המנות שעל השולחן
הבאנו לכם מתכון בדיוק לאחד כזה, שיגנוב את ההצגה וישאיר את כולם מרוצים ואתם ? אתם תשמינו מהמחמאות 🙂
התחלנו !
סדר פעולות הכנת לחם שום
בתור התחלה, יש צורך בהכנת בצק איכותי וטעים שמתאים לסוג הלחם הזה.
הכנת הבצק
אלו המצרכים הנדרשים להכנת בצק ללחם שום:
מצרכים | כמות |
קמח לבן | חצי קילו (1/2) |
שמרים | כף 1 |
שמן קנולה | 5 כפות |
סוכר | 2 כפות |
מלח שולחן | חצי כפית |
מים פושרים | כוס אחת וחצי רגילה |
אחרי שאספנו את כל המצרכים, יש להתחיל בהכנת הבצק.
מנפים לקערה גדולה את הקמח, לאחר מכן מוסיפים לקערה את המצרכים שנותרו: שמרים, שמן והסוכר. תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים ולבסוף את המלח.
לשים במשך חמש דקות עד קבלת בצק אחיד ולאחר מכן מכסים ומחכים להתפחה של כ-45 דקות.
הדלקת התנור
בשלב זה, ניתן להדליק את התנור לחום של 180 מעלות.
הכנת תערובת השום
להכנת תערובת השום:
5 שיני שום
חופן פטרוזיליה
רבע כוס שמן זית
כפית מלח גס
כדי להכין את התערובת. יש לכתוש את חמשת שיני השום לקערה קטנה. לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף הכל לקערה עם השום הכתוש.
השלב האחרון
אחרי שהבצק תפח, לשים אותו מעט ונניח בתבנית על נייר אפייה. על הנייר יש לשטח את הבצק (לא דק) על התבנית כך שהבצק לא יגע בדפנות התבנית.
עם סכין חדה ורטובה, עושים שריטות לאורך ולרוחב כדי לייצר את החתכים בלחם שום.
לאחר מכן מורחים את תערובת השום על הבצק ומכניסים לתנור עד השחמה אחידה.
בתאבון !