מתכון ללזניה חלבית ברוטב רוזה
להרגיש באיטליה בלי לצאת מהבית
מתכון של לזניה מושלמת יעשה את העבודה
המצרכים הנחוצים עבור לזניה מהסרטים
חבילה של דפי לזניה, מומלץ של חברת "ברילה" או "פרפקטו"
מצרכים להכנת הרוטב
קופסא של רסק עגבניות
מיכל שמנת מתוקה לבישול 250 גרם
עגבניה אחת מגורדת
4 שיני שום
20 גרם חמאה
ככוס וחצי מים
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור
מצרכים לתערובת הגבינות
קופסת קוטג'
גבינת מוצרלה וגבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
ויצאנו לדרך !
אופן הכנת הלזניה
קוצצים את שיני השום ומטגנים בסיר עם החמאה
מוסיפים את הרסק, העגבניה המגורדת והשמנת, בוחשים ומוסיפים את המים והתבלינים
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות, הקוטג' והביצים
ולאחר כן מוסיפים את התכולה לרוטב ומערבבים
בתבנית, שמים שכבה של התערובת, מפזרים מעט גבינה מגורדת ומניחים מעל דפי לזניה (מומלץ להרטיב מעט לפני)
וכך חוזרים על הפעולות עד השכבה האחרונה
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במצב גריל וכשהגבינה מעל בצבע חום זהוב זה סימן שהיא מוכנה
מומלץ לפזר עלי בזיליקום מעל, להגיש עם שתי כוסות יין שרדונה ולהרגיש את איטליה
בתאבון !