מתכון לעוגת תפוזים
עוגות תפוזים בחושות הן העוגות הכי מהירות, הכי קלות להכנה והכי טעימות
יש לנו בשבילכם את המתכון הטוב והמהיר ביותר של עוגת תפוזים מושלמת, אוורירית, קלילה והכי טעימה !
אז מה נצטרך ?
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים מסונן
3/4 כוס שמן
אופנת הכנת עוגת תפוזים
ראשית נחמם תנור ל-180 מעלות
מפרידים את הביצים,
בקערה אחת גדולה שמים את החלבונים (הלבן) ובקערה קטנה שמים את החלמונים (הצהוב)
מתחילים לערבל את החלבונים במיקסר (רצוי ידני) עד קבלת קצף יציב שנדע שהוא מוכן כאשר ננסה להפוך את הקערה והקצף יישאר במקום
(במידה ולא מצליחים להגיע לקצף יציב זה בסדר אך העוגה תצא פחות אוורירית ולרוב זה קורה כשמכינים את העוגה במיקסר חשמלי ולא בידני)
כאשר הגענו לקצף יציב נוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי ערבול
אחר כך נוסיף את החלמונים אחד אחד גם תוך כדי ערבול
לאחר מכן נוסיף על הסדר הבא תוך כדי ערבול את השמן, המיץ, אבקת הסוכר, סוכר הוניל והקמח
כאשר מגיעים לתערובות אחידה, מעבירים אותה לתבנית משומנת למכניסים לתנור עד להשחמה
לאחר ההשחמה נבדוק עם קיסם אם עוגת התפוזים שלנו מוכנה
יש הנוהגים לפזר על עוגת תפוזים אבקת סוכר
בתאבון !