פילה אמנון בתנור

פילה אמנון בתנור לא משאיר אף אורח רעב ומאפשר לכולנו ליהנות ממנת דג מעולה תוך זמן הכנה קצר במיוחד!

מצרכים לפילה אמנון בתנור:

  • פילה אמנון (5-6 יחידות)
  • לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 6 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • פטרוזיליה (עלים בודדים)
פילה אמנון בתנור

השריית הפילה לפני האפייה

לפני שמכניסים את פילה האמנון לתנור, מומלץ מאוד להשרותו במשך כחצי שעה בקערה עם מים.

אופן הכנת התיבול :

לתוך קערה נפרדת:
  • כותשים 6 שיני שום
  • סוחטים קצת יותר מחצי לימון
  • קוצצים מספר עלי פטרוזיליה (5-13)
  • מוסיפים את שאר התבלינים (שמן זית, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, לימון סחוט) ומערבבים עד לתערובת אחידה

אופן הכנת הפילה:

  • מחממים תנור ל200 מעלות
  • מניחים את הפילה במרווחים אחידים בתבניות.
  • לאחר פיזור פילה האמנון בתבניות (שהצד של העור כלפי מטה), מורחים את התיבול שיצרנו על כל צידי הפילה (אם נשאר אפשר לשפוך את התיבול על הפילה מלמעלה)
  • מכניסים לתנור שמחומם מראש למשך כ-17 דקות
  • לאחר – 17 הדקות בודקים שהפילה מוכן ואפשר להתחיל לאכול!
דג אמנון בתנור

המלצת הגשה -

מומלץ להגיש פילה אמנון כאשר הוא חם, לצד חצי לימון מלא בכל טוב.

בתאבון!