פילה אמנון בתנור לא משאיר אף אורח רעב ומאפשר לכולנו ליהנות ממנת דג מעולה תוך זמן הכנה קצר במיוחד!
מצרכים לפילה אמנון בתנור:
- פילה אמנון (5-6 יחידות)
- לימון
- מלח גס
- פלפל שחור
- 6 כפות שמן זית
- 6 שיני שום
- כפית פפריקה מתוקה
- פטרוזיליה (עלים בודדים)
השריית הפילה לפני האפייה
לפני שמכניסים את פילה האמנון לתנור, מומלץ מאוד להשרותו במשך כחצי שעה בקערה עם מים.
אופן הכנת התיבול :
לתוך קערה נפרדת:
- כותשים 6 שיני שום
- סוחטים קצת יותר מחצי לימון
- קוצצים מספר עלי פטרוזיליה (5-13)
- מוסיפים את שאר התבלינים (שמן זית, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, לימון סחוט) ומערבבים עד לתערובת אחידה
אופן הכנת הפילה:
- מחממים תנור ל200 מעלות
- מניחים את הפילה במרווחים אחידים בתבניות.
- לאחר פיזור פילה האמנון בתבניות (שהצד של העור כלפי מטה), מורחים את התיבול שיצרנו על כל צידי הפילה (אם נשאר אפשר לשפוך את התיבול על הפילה מלמעלה)
- מכניסים לתנור שמחומם מראש למשך כ-17 דקות
- לאחר – 17 הדקות בודקים שהפילה מוכן ואפשר להתחיל לאכול!
המלצת הגשה -
מומלץ להגיש פילה אמנון כאשר הוא חם, לצד חצי לימון מלא בכל טוב.
בתאבון!