עוגת לוטוס שתהיה טעימה וגם תראה ממש טוב מחייבת 3 – חלקים.
החלק הראשון (והחשוב ביותר לדעת רבים) הוא הבסיס והוא חייב להיות חזק
החלק השני הוא הקומה השנייה בעוגת לוטוס – קרם גבינה ושוקולד לבן
החלק השלישי והאחרון שעל שמו גם קרויה העוגה – ציפוי ממרח לוטוס
מצרכים לעוגת לוטוס
לבסיס של עוגת לוטוס
2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים
75 גרם חמאה מומסת
לקומה השנייה של עוגת הלוטוס - קרם גבינה ושוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
25 גרם חמאה
65 גרם (1/3כוס) סוכר
2 מיכלים (225 גרם) שמנת מתוקה
חבילה אחת (80 גרם) של אבקת אינסטנט פודינג וניל
מיכל אחד (225 גרם) של גבינת שמנת 25%
מיכל אחד (250 גרם) של גבינה לבנה 5% או 9%
לציפוי עוגת לוטוס
175 גרם (3/4 כוס) ממרח לוטוס
אופן ההכנה של עוגת לוטוס
- מכינים את הבסיס: מערבבים עוגיות לוטוס טחונות וחמאה מומסת לתערובת לחה.
- מעבירים לתבנית הרצויה ומהדקים לשכבה אחידה. מכניסים להקפאה עד סוף ההכנה (רק כדי לתת מכה של קור לחמאה החמה).
- מכינים את הקרם: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל, מוסיפים את החמאה והחלב ומתחילים לערבב בקצב אחיד עד לקבלת תערובת נוזלית – אפשר להכניס לקירור לאחר הערבוב.
- בכלי חדש, שמים אבקת אינסטנט פודינג וניל ואת הגבינות ומערבבים.
- מקציפים שמנת מתוקה יחד עם הסוכר כדי לקבל קצפת יציבה.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס שיצרנו ומנסים לשמור כמה שיותר על גובה אחיד.
- מכינים את הציפוי של עוגת הלוטוס: מניחים את ממרח הלוטוס בכלי ומחממים כ-30 שניות (או עד שהממרח נהיה נוזלי), מערבבים היטב ויוצקים את הציפוי על העוגה.
- אחרי שהציפוי נראה מספיק טוב וישר, מכניסים למקרר לעוד כ-45 דקות כדי שהעוגה תתייצב.
את העוגה מומלץ לשמור במקרר עד -5 ימים