מי מאיתנו לא מחפש עוגה מפנקת בהפסקת הקפה או התה ? עוגת דבש אוורירית היא התוספת המושלמת
אנו בטאבון דאגנו לכם למתכון לעוגת דבש פרווה טעימה ונימוחה בפה שתגרום לכם לחכות כל היום להפסקת הקפה
מצרכים לעוגת דבש פרווה
- ביצה אחת
- 165 מ"ל מים פושרים
- 190 מ"ל דבש
- 80 מ"ל שמן
- 50 גרם סוכר חום
- 100 גרם סוכר לבן
- 50 גרם מחית תמרים
- קורט ציפורן וקינמון
- 265 גרם קמח לבן
- 8 גרם סודה לשתיה
- 7 גרם קקאו
- 50 גרם צימוקים או אגוזים
אופן ההכנה
שופכים את הסוכר החום והלבן למיקסר יחד עם הביצה והשמן ומתחילים לערבב למשך כ- 7 דקות.
בסיר קטן מחממים על חום נמוך את הדבש והמים ומוסיפים לתערובת שבמיקסר ומערבבים כדקה נוספת.
בקערה נפרדת, מערבבים למשך דקה את הקמח, סודה לשתייה, צימוקים או אגוזים, קקאו, קינמון והציפורן ומאחדים עם הסוכר, הביצים והשמן.
לאחר מכן מוסיפים את מחית התמרים ומעבירים לתבנית משומנת.
כדי להגיע לעוגת דבש פרווה מושלמת יש לחמם תנור מראש על 170 מעלות למשך 5 דקות.
לאחר חימום התנור להכניס את התבנית עם עוגת הדבש לתנור לאפייה של -20 דקות.
שיטת בדיקת עוגת דבש
יש להכניס סכין חדה במרכז העוגה, במידה והסכין יוצאת עם חתיכות, העוגה צריכה להמשיך באפייה. במידה והסכין יוצאת חלקה ונקיה יש לכם עוגת דבש פרווה מוכנה!