מתכון לעוגיות אלפחורס
עוגיות אלפחורס הגיעו אלינו מדרום אמריקה ובמהירות סחפו את החך הישראלי
הכנו לכם מתכון שיגרום לכם להתמכר
מה נצטרך ?
כדי להכין עוגיות אלפחורס נצטרך
230 גרם קמח רגיל
200 גרם קורנפלור
200 גרם חמאה
3 חלמונים
חצי כפית מלח
150 גרם אבקת סוכר
שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
2 כפות מים קרים
למילוי:
ריבת חלב
לציפוי:
שבבי קוקוס
אופן הכנת עוגיות אלפחורס:
– שמים במיקסר את כל המוצרים היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח) ואת החמאה חתוכה לקוביות
– מעבדים את המוצרים הפולסים עד לקבל בצק חולי
– מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הוניל וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אלפחורס אחיד
– יוצרים כדור ומעבירים לקערה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים
– מחממים תנור ל-175 מעלות
– מכינים משטח עבודה מקומח ומוציאים את הבצק מהמקרר
– מחלקים את הכדור לשניים, כדור אחד יחכה בקערה ואת הכדור השני נרדד לעובי של כחצי ס"מ
– קורצים עיגולים ומעבירים לנייר תבנית מרופדת בנייר אפייה
– חוזרים על הפעולה עם הכדור השני ומניחים את העיגולים בתבנית מרופדת נפרדת
– מכניסים לתנור לכ-10 דקות עד הזהבת השוליים
– מוציאים מהתנור ומחכים שעוגיות אלפחורס יתקררו
– שמים את ריבת החלב בשקית זילוף, מזלפים על כל העוגיות במגש הראשון ולאחר מכן שמים מעליהן את העוגיות מהמגש השני ליצירת סנדוויץ'
– מגלגלים בקערת קוקוס
בתאבון !