מתכון מושלם לפלאפל טעים במיוחד
כל מה שצריך כדי להכין פלאפל טעים באמת זה 90 דקות עבודה ופיתות טריות 🙂
בתור התחלה, יש צורך להשרות שקית של קילו חומוס לפחות ל- 12 שעות. (תצא לכם כמות יחסית גדולה של כדורי פלאפל).
מצרכים לפלאפל
1 קילו חומוס (לאחר 12 שעות השריה במים)
2 וחצי שיני שום
חצי כפית כמון
כפית ורבע פפריקה מתוקה
פלפל חריף (לא גדול)
כפית מלח
15 עלי פטרוזיליה
15 עלי כוסברה
אופן הכנת הפלאפל
- טוחנים את כלל המצרכים למעט עלי הפטרוזיליה והכוסברה בבלנדר (כדאי להוסיף רבע כוס מים).
- לאחר שנוצר מראה אחיד של כלל המצרכים, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים עד לעיסה אחידה.
- מעבירים את תכולת הבלנדר לכלי אחר ומחזיקים בקירור כ- 30 דקות.
- מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים כדורים (בגודל הרצוי) ומטגנים בשמן עמוק.
- לאחר קבלת צבע חום זהוב נשאר רק להנות מכדורי פלאפל טעימים 🙂
את כדורי הפלאפל מומלץ לשמור במקרר עד 2 ימים מההכנה.