מתכון מהיר לכרובית אפויה בסילאן
לא צריך יותר מ- 30 דקות כדי להגיש לאורחים או לבני המשפחה כרובית אפויה בסילאן טעימה ומסביעה והינה המצרכים:
- ראש אחד של כרובית – בלי הרבה גבעול
- כפית מלח
- רבע כוס טחינה גולמית
- 3 כפיות מיץ לימון
- 3 וחצי כפיות סילאן טבעי
- 2 כפיות שמן זית
- חצי כפית פלפל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 230 מעלות, פרקו את ראש הכרובית לפרחים ללא הרבה גבעול, מניחים את פרחי הכרובית על נייר אפייה.
מורחים על פרחי הכרובית שמן זית, מלח ופלפל.
מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות ומוציאים לאחר השחמה קלה של הכרוביות.
מעבירים את הכרובית לקערה ומטפטפים עליה את הסילאן, הטחינה, שמן זית ומיץ הלימון (אפשר להוסיף קצת מלח גס).
כעת נשאר להגיש את הצלחת במרכז השולחן ולהנות מרכובית אפויה בסילאן !
למתכונים נוספים בקרו בעמוד הבית