שופכים את הסוכר החום והלבן למיקסר יחד עם הביצה והשמן ומתחילים לערבב למשך כ- 7 דקות.
בסיר קטן מחממים על חום נמוך את הדבש והמים ומוסיפים לתערובת שבמיקסר ומערבבים כדקה נוספת.
בקערה נפרדת, מערבבים למשך דקה את הקמח, סודה לשתייה, צימוקים או אגוזים, קקאו, קינמון והציפורן ומאחדים עם הסוכר, הביצים והשמן.
לאחר מכן מוסיפים את מחית התמרים ומעבירים לתבנית משומנת.
כדי להגיע לעוגת דבש פרווה מושלמת יש לחמם תנור מראש על 170 מעלות למשך 5 דקות.
לאחר חימום התנור להכניס את התבנית עם עוגת הדבש לתנור לאפייה של -20 דקות.