מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר בקצב איטי ומוסיפים בהדרגה את השמן ואת תמצית הוניל להקצפה של כ- 7 דקות.
לאחר הקצפה אחידה מוסיפים את הגזר המגורד יחד עם הקמח, אבקת אפיה, קינמון, סודה לשתייה והאגוזים.
לאחר ערבוב טוב של כלל חומרי הגלם, משמנים תבנית (אפשר בתבניות שונות) ויוצקים לתוכה את הבלילה.
לאחר אפייה של כ- 35 דקות בתנור על חום של 165 מעלות רצוי לבדוק את עוגת הגזר בעזרת סכין.
מכניסים את הסכין במרכז העוגה ובודקים האם היא יוצאת נקיה. במידה והעוגה משאירה שרידים על הסכין, יש צורך בהמשך אפיה.
לאחר שהעוגה מוכנה מומלץ לצנן מחוץ לתנור למשך כ-30 דקות ולהגיש יחד עם כוס תה או קפה עוגת גזר פרווה מושלמת לאורחים ולבני המשפחה 🙂