מתכון לפיצה

כמו כל אלה שמזמינים פיצה מידי פעם או באופן קבוע, יש איזה שלב שבו נכנסת יוזמה הזויה של הכנה פיצה במקום להזמין אחת.

אנו בטאבון מספקים מתכונים קלים יחסית המכילים לא המון פרטים מסובכים או מידע מקצועי בהכנת פיצה או אפיית בצקים.

מתכון להכנת פיצה - טאבון

מצרכים להכנת פיצה

מצרכים להכנת בצק לפיצה

  • 3 כוסות ו- 3/4 קמח לבן
  • 1 וחצי כוסות מים (לא קרים)
  • 2 כפיות שמרים
  • 5 וחצי כפות שמן זית (כמה שיותר איכותי)
  • כף אחת של מלח שולחן
  • כפית וחצי של סוכר לבן

מצרכים לרוטב לפיצה

  • 4-5 עגבניות בגודל ממוצע
  • 1 וחצי שיני שום
  • כף וחצי רוטב עגבניות
  • כף קטשופ (אפשר להגזים)
  • חצי כוס מים פושרים
  • כפית ורבע סוכר
  • פלפש שחור גרוס + טחון
  • כפית מלח

* מומלץ מאוד להוסיף בזיליקום

אופן הכנת הבצק לפיצה

שמים את הקמח והמלח בקערה ומערבבים קלות, יוצרים גומה קטנה במרכז ומוסיפים את שאר המצרכים ולשים באופן אחיד ורציף כ- 15 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש. לבסוף יוצרים כדור עגול.

בקערה נפרדת שמים 3 כפות שמן זית ומניחים את כדור הבצק שיצרנו ועוטפים את כולו היטב בשמן (כדי שלא ידבק). מכסים בניילון נצמד את הקערה עם הכדור ומניחים במקרר להתפחה של כ- 20 שעות, (ההתפחה תתן לבצק אווריריות מעולה וההמתנה שווה את זה). במידה ואתם לא רוצים להצתין כלכך הרבה זמן תוכלו להשאיר את הקערה במקרר למשך כשעתיים והן יעשו את העבודה.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ועוברים להכנת הבצק –

מפזרים מעט קמח על משטח ישר ומוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל- 2 חצאים שווים בגודלם.

לאחר מכן, בעזרת הידיים פותחים בעדינות את הבצק ומרפדים תבנית בנייר אפייה (הבצק יספיק ל- 2 פיצות L) ומניחים עליה את הבצק, מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים סוג של מסגרת מסביב לפיצה.
מותחים את הבצק עד ליצירת עובי בינוני (בעדינות כדי לא לקרוע את הבצק).

מתכון לפיצה

שלב הכנת הפיצה

שמים מצקת בינונית מרוטב העגבניות, מפזרים מוצרלה מגורדת וגבינת פרמזן, מעט עלי בזיליקום, את התוספות שאתם רוצים (זיתים, בצל, פטריות וכו'…)
מכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה אחידה של הבצק.
לאחר כ- 15 דקות בודקים מה מצב הפיצה, מרימים את הפיצה ובודקים את צבעו של החלק התחתי של הפיצה, אם הפיצה עדיין בהירה, משאירים את הבצק לאופייה של עוד כמה רגעים, אחרי 5 דקות בודקים שוב וחוזר חלילה לפי מידת הצורך ובהתאם לעצמת התנור שלכם.
והחלק הכי כיפי בכל הכנת הפיצה! מוציאים מהתנור ומצננים 2-3 דקות וחותכים. בתיאבון!

לעוד מתכונים מעניינים בקרו בעמוד הבית של טאבון