המדריך לסושי ביתי
סושי כבר מזמן הפך לאחד המנות האהבות על הישראלים ואפילו להתמכרות עבור חלקינו
לעומת מה שנהוג לחשוב, הכנת הסושי אינה קשה ואפילו מהנה
אנחנו מזמינים אתכם לארגן ערב סושי עם המשפחה או החברים ולהפתיע אותם בסושי ביתי חלומי או אפילו להפוך את ההכנה לפעילות העיקרית של הערב – ההנאה מובטחת !
אגב, כבר ציינתי שלטעמי המתכון לסושי הביתי טעים וכיפי יותר מהקנוי ??
נתחיל !
מה נצטרך להכנת הסושי ?
להכנת הסושי יש שלושה שלבים – הכנת האורז, הכנת הירקות והתוספות הרצויות, ושלב הגלגול
הכנת האורז לסושי:
נשרה 3 כוסות אורז (בערך 12 רולים) במים כחמש דקות
לאחר מכן נעביר את האורז לסיר ונוסיף מים ביחס של כוס ורבע מים לכל כוס אורז
נבשל על אש גבוהה את האורז ונערבב מידי פעם, כשהמים יגיעו לרתיחה ננמיך את האש ונכסה את הסיר לרבע שעה.
בתום הבישול נכבה את האש, נבדוק כמובן, שהאורז מוכן, ונעביר את האורז לקערה באמצעות כף מעץ או מפלסטיק ונניח לאורז להתקרר (מומלץ לא לקרר אותו במקרר).
בזמן הזה נכין את התחמיץ לאורז.
הכנת התחמיץ:
חצי כוס חומץ אורז (אני אישית, מוותרת על חומץ האורז, לטעמי הוא לא הכרחי)
2 כפות סוכר
קצת פחות מכף מלח
במידה וויתרתם על חומץ האורז, נחליף אותו במים, נערבב עם המלח והסוכר ונערבב עם האורז בעדינות
כעת נעבור לשלב השלישי בהכנת הסושי –
הכנת התוספות:
אתם בעצם יכולים לבחור בכל תוספת שתרצו כמו מלפפון, גזר, עירית, אבוקדו, טמגו, פטריות שיטאקי, סלמון (או כל דג טרי אחר שאתם אוהבים), בטטה וכו'
טיפ קטן להכנת הבטטה – מעט יודעים שהיא איננה אפויה בתנור אלא מטוגנת
כעת נשאר לנו רק גלגול הסושי !
לשם הגלגול הסושי נצטרך אצות נורי, קערית מים ומחצלת לגלגול (ניתן לגלגל גם באמצעות ניילון נמצד במידה ואין לכם מחצלת)
נניח אצה כאשר צידה המחוספס למעלה, ניקח חופן אורז לאחר שהרטבנו מעט את הידיים ונניח אותו כשכבה דקה על כל האצה, נוסיף את התוספות הרצויות (השתדלו לא לשים יותר מידי כדי שהרול לא יתפרק לכם), ובתנועות עדינות נגלל את האצה והמכלול לרול.
ניקח סכין חדה, מומלץ להרטיבה לפי כל חיתוך ונחתוך את הרול לשמונה עיגולים מושלמים
מומלץ להגיש את הסושי עם טריאקי, סויה וספייסי מיונז
בונוס – הכנת ספייסי מיונז:
נשים בקערית כחצי צנצנת מיונז ונוסיף כ3 כפות צ'ילי מתוק חריף ונערבב לתערובת אחידה