עוגת לוטוס

מתכון לעוגת לוטוס

עוגת לוטוס שתהיה טעימה וגם תראה ממש טוב מחייבת 3 – חלקים.

החלק הראשון (והחשוב ביותר לדעת רבים) הוא הבסיס. הבסיס של עוגת הלוטוס חייב להיות חזק ובצבע נעים לעין.

החלק השני הוא הקומה השנייה בעוגת לוטוס איכותית – קרם גבינה ושוקולד לבן

החלק השלישי והאחרון שעל שמו גם קרויה העוגה – ציפוי ממרח לוטוס

מצרכים לעוגת לוטוס

לבסיס של עוגת לוטוס

2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים

75 גרם חמאה מומסת

לקומה השנייה של עוגת הלוטוס - קרם גבינה ושוקולד לבן

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

60 מ"ל (1/4) חלב

25 גרם חמאה

65 גרם (1/3) סוכר

2 מיכלים (225 גרם) שמנת מתוקה

חבילה אחת  (80 גרם) של אבקת אינסטנט פודינג וניל

מיכל אחד (225 גרם) של גבינת שמנת 25%

מיכל אחד (250 גרם) של גבינה לבנה 5% או 9% 

 

לציפוי עוגת לוטוס

175 גרם (3/4 כוס) ממרח לוטוס 

אופן ההכנה של עוגת לוטוס

  1. מכינים את הבסיס: מערבבים עוגיות לוטוס טחונות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית הרצויה ומהדקים לשכבה אחידה. מכניסים להקפאה עד סוף ההכנה (רק כדי לתת מכה של קול לחמאה החמה)
  2. מכינים את הקרם: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל, מוסיפים את החמאה והחלב ומתחילים לערבב בקצב אחיד עד לקבלת תערובת נוזלית – אפשר להכניס לקירור לאחר הערבוב.
  3. בכלי חדש, אבקת אינסטנט פודינג וניל ואת הגבינות ומערבבים.
  4. מקציפים שמנת מתוקה יחד עם הסוכר כדי לקבל רצפת יציבה.
  5. מוציאים את התנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס שיצרנו ומנסים לשמור כמה שיותר עם גובה אחיד.
  6. מכינים את הציפוי של עוגת הלוטוס: מניחים את ממר הלוטוס בכלי ומחממים לכ-30 שניות (או עד שהממרח נהיה נוזלי), מערבבים היטב ויוצקים את הציפוי בראש העוגה.
  7. אחרי שהציפוי נראה מספיק טוב וישר מכניסים למקרר לעוד כ-45 דקות כדי שהעוגה תתייצב.

את העוגה מומלץ לשמור במקרר עד -5 ימים