מתכון להכנת פיצה

אז איך מכינים פיצה מושלמת?

להזמין פיצה זה נחמד, אבל מידי פעם מגיע חשק ללכלך קצת את הידיים, להכין פיצה במטבח עם המשפחה, או אפילו ערב רומנטי עם פיצה מעשה ידינו לבני/בנות הזוג.

אנחנו בטאבון, מספקים לכם מתכונים קלים ממעט מרכיבים כך שאפילו ללא ידע רב באפייה תצליחו להכין פיצה ובצקים למיניהם באופן מקצועי שיפתיע את הבני המשפחה והאורחים

מתכון להכנת פיצה - טאבון

מצרכים להכנת פיצה

מצרכים להכנת בצק לפיצה

  • 3 ו-3/4 כוסות – קמח לבן
  • 1 וחצי כוסות מים (לא קרים)
  • 2 כפיות שמרים
  • 5 וחצי כפות שמן זית (כמה שיותר איכותי)
  • כף אחת של מלח שולחן
  • כפית וחצי של סוכר לבן

מצרכים לרוטב לפיצה

  • 4-5 עגבניות בגודל ממוצע
  • 1 וחצי שיני שום
  • כף וחצי רוטב עגבניות
  • כף קטשופ (אפשר להגזים)
  • חצי כוס מים פושרים
  • כפית ורבע סוכר
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח

* מומלץ מאוד להוסיף בזיליקום

אופן הכנת הבצק לפיצה

שמים את הקמח והמלח בקערה ומערבבים קלות, יוצרים גומה קטנה במרכז ומוסיפים את שאר המצרכים ולשים באופן אחיד ורציף כ- 15 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש. לבסוף יוצרים כדור עגול.

ממנים קערה נפרדת עם 3 כפות שמן זית ומניחים את כדור הבצק שיצרנו ועוטפים את כולו היטב בשמן (כדי שלא ידבק). מכסים בניילון נצמד את הקערה עם הכדור ומניחים במקרר להתפחה של כ- 20 שעות, (ההתפחה תתן לבצק אווריריות מעולה וההמתנה שווה את זה). במידה ואתם לא רוצים להמתין כלכך הרבה זמן תוכלו להשאיר את הקערה במקרר למשך כשעתיים והן יעשו את העבודה.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ועוברים להכנת הבצק לאפייה –

מפזרים מעט קמח על משטח שטוח ומוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל- 2 חצאים שווים בגודלם.

לאחר מכן, בעזרת הידיים פותחים בעדינות את הבצק ומרפדים תבנית בנייר אפייה (הבצק יספיק ל- 2 פיצות L) ומניחים עליה את הבצק, מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים סוג של מסגרת מסביב לפיצה.
מותחים את הבצק עד ליצירת עובי בינוני (בעדינות כדי לא לקרוע את הבצק).

מתכון לפיצה

שלב הכנת הפיצה

שמים מצקת בינונית עם רוטב הפיצה שהכנו, מפזרים מוצרלה מגורדת וגבינת פרמזן, מעט עלי בזיליקום, את התוספות שאתם רוצים (זיתים, בצל, פטריות וכו'…).
מכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה אחידה של הבצק.
לאחר כ- 15 דקות בודקים מה מצב הפיצה, מרימים את הפיצה ובודקים את צבעו של החלק התחתון של הפיצה, אם הפיצה עדיין בהירה, משאירים את הבצק לאפייה של עוד כמה רגעים, אחרי 5 דקות בודקים שוב וחוזר חלילה לפי מידת הצורך ובהתאם לעצמת התנור שלכם.
והחלק הכי כיפי בכל הכנת הפיצה! לאכול !!

מוציאים מהתנור ומצננים 2-3 דקות וחותכים. בתיאבון!